Audiosoft Forums : EJukebox Last active: Never
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favourites   Post new thread Poll:
 Pages:  1  2
Author: Subject: eJukebox hanging (2)
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 11-10-2003 at 10:34 AM Edit Post Reply With Quote
eJukebox hanging (2)

OK, I now realized that eJukebox 3.53 hangs on every track that contains a "" or "" either in Artist or Track name. Version 3.4 plays these tracks without any problems.

Am I the only one with this problem? Can someone else try this, please, i.e. add and play a track with "" or "" in its name and see what happens?
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Fishy
Senior Member
****


Avatar


Posts: 960
Registered: 10-19-2003
Location: Norway, Trondheim
Member Is Offline

posted on 11-10-2003 at 05:36 PM Edit Post Reply With Quote
hm I have no problems playing tunes with the norwegian letter "". Playing 4-gir - Skeve krke" right now :) So this is possible maybe your own personal hell. Don't got any plausible explinations for it though..



-----------
Fishy
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member Fishy's ICQ status
Pirk
Posting Freak
*****


Avatar


Posts: 3973
Registered: 3-11-2003
Location: France
Member Is Offline

posted on 11-10-2003 at 09:12 PM Edit Post Reply With Quote
Search the error!

I think i have a similar problem than Demnos:
My eJukebox hangs on the song "L'île de Ré". Winamp play the right song, but eJ don't display this song in the now playing panel (it stay on the previous song). When the song is finished eJ stop playing. If i click on the Next button, eJ play again the same song... (and it stop again at the end of the song) while the playlist is not empty!

I hope that will help to solve this problem.

Pirk has attached this image:
error.jpg - 184.44kb
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
Brandir
Junior Member
**


Avatar


Posts: 32
Registered: 4-9-2003
Location: Mnster, Germany
Member Is Offline

posted on 11-11-2003 at 06:38 PM Edit Post Reply With Quote
No, I don't think, that's the problem; or not that alone.

I don't have any problems listening to "Die rzte" for example.

But if you can provoke the error with these special characters, maybe it's that in combination with another factor.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member Brandir's ICQ status
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 11-19-2003 at 08:16 AM Edit Post Reply With Quote
Well, I had tried to play with this some more in the last days. It definitely hangs on *ANY* file with , , characters. This happens with 3.5, 3.53 and 3.6 but not with 3.4 and before.

Now, one thing I can imagine is: I am using the US English version of Windows 2000. Brandir, Pirk, Fishy and the others who play files with such characters are using a localized Windows (french, german, norwegian). Maybe there is some special support for these characters that is missing from the US version of Windows? Did Audiosoft put in some new feature in 3.5 that required this special support from Windows??? Is there some special language pack I need to install? Or some other setting in control panel?
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Audiosoft
Super Administrator
*********




Posts: 3390
Registered: 3-11-2003
Member Is Offline

posted on 11-19-2003 at 09:50 AM Edit Post Reply With Quote
Quote:

It definitely hangs on *ANY* file with , , characters


Does this apply to when those characters in the TAG or in the file name?




:cool: Audiosoft
View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 11-19-2003 at 10:13 AM Edit Post Reply With Quote
At the moment they are in both (I always sync filenames and tags), but I will try tonight with having them appear in only one of the two and see which one causes the problem.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Brandir
Junior Member
**


Avatar


Posts: 32
Registered: 4-9-2003
Location: Mnster, Germany
Member Is Offline

posted on 11-19-2003 at 02:23 PM Edit Post Reply With Quote
I can play songs with in the ID3-Tag, in Title, Artist and Album
And it works also with in tags AND filename and directory-path

I think, I have tested rather every combination.

Also do I use an (US) english version of Windows XP, but the language settigs set to german.

I hope I could help with these facts.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member Brandir's ICQ status
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 11-19-2003 at 04:02 PM Edit Post Reply With Quote
Wow, thanks for testing and posting your results!

Count yourself lucky that it works for you. Btw, how are your tags when it comes to ID3V2 vs ID3V1?
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 11-19-2003 at 08:03 PM Edit Post Reply With Quote
Ok, I went and installed 3.6 into a totally fresh directory and only added 4 test songs to eJukebox.

The 4 songs I had prepared with Tag&Rename so that:
A) had no "" at all,
B) only had "" in the file name,
C) only had "" in the tag and
D) had the "" both in file name and tag.

Result: Songs A and B played fine, songs C and D locked up. So we conclude: File name doesn't matter, Tag does.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
MrRaoul
Junior Member
**




Posts: 2
Registered: 11-20-2003
Member Is Offline

thumbup.gif posted on 11-20-2003 at 05:17 AM Edit Post Reply With Quote
back to working again

I finally reinstalled the update and its running fine again. I originally installed the update and nothing worked. Then I used the full install and it worked only for one song. I gambled and trieed the update again and everything is working good again. This is the main program I've been using for playing music for as long as I have had it and it was a little depressing when it went sort of screwy but I was confidant that it could be corrected.:cool:
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Brandir
Junior Member
**


Avatar


Posts: 32
Registered: 4-9-2003
Location: Mnster, Germany
Member Is Offline

posted on 11-20-2003 at 03:55 PM Edit Post Reply With Quote
Demnos,

before I add new files to EJ I check them with ID3-TagIT.
Here I edit the ID3V2.3-Tags and after that convert the ID3V2.3-Tags to ID3V1.

So, in most cases (and definitly in the tested files) the ID3V1 and ID3V2.3 have the same data, as long as the datafields are compatible.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member Brandir's ICQ status
Audiosoft
Super Administrator
*********




Posts: 3390
Registered: 3-11-2003
Member Is Offline

posted on 2-12-2004 at 06:54 AM Edit Post Reply With Quote
Demnos,

Can you give us a detailed account of what happens before it hangs and what you mean by "hangs" .... we are having a tough time finding out what is going wrong.




:cool: Audiosoft
View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 2-12-2004 at 07:45 AM Edit Post Reply With Quote
Sure. I think I even have some idea what might be happening: I think it must be in the area of communication between Winamp and eJukebox. Specifically, my theory is that eJukebox monitors what Winamp is playing, but for songs with foreign characters might not get the response it expects and loops forever on "Synchronizing"

Why do I think this? Have a look at the screenshot below: When I play a song by "ye, Erlend", you can see that WINAMP (2.91 version) displays the artist name correctly in playlist and ID3 Tag view...but not on its own display!!!! There you see it only shows " ye, Erlend".

So, is it possible that eJukebox waits for Winamp to say "yes, I am now playing ye, Erlend" but Winamp says forever: "yes, I am now playing _ye, Erlend" and so eJukebox goes into an endless loop?

The only flaw in my theory: There are some songs with "", "", "" that also cause the lockup, yet Winamp displays them correctly. But who knows what Winamp reports back to eJukebox on these? By the way, I noticed that Winamp displays the info CONVERTED TO UPPERCASE. Is it doing that on the programming interface as well? Maybe eJukebox and Winamp have different theories about how an "" should be capitalized?

Anyway, the exact symptoms are always that eJukebox first behaves fine, as soon as a song with foreign characters starts playing (no matter how it was started, e.g. by playlist, by "play now" or by random play/popularity mode etc.) eJukebox displays "Synchronizing". You can hear the song playing fine in Winamp, but it never gets displayed in eJukebox. CPU usage goes up, eJukebox sits om "synchronizing" for the entire song, accepts no input whatsoever, and when the song has finished playing, no new song is queued and basically all that can be done is to kill eJukebox from Task Manager or reboot the system.

Here the screenshot.


http://www.offbeat-baskerville.de/tmp/Clipboard.gif
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 2-12-2004 at 08:46 AM Edit Post Reply With Quote
PS: When you look into this, please remember what I wrote earlier: Every single version of eJukebox up to and including 3.4 did NOT have this problem. Even today I can simply go back to 3.4 and all my tracks play fine. So when you look over this problem, maybe you can see what has been changed after version 3.4 in the "Synchronizing" area. I think with this info, you hopefully can pinpoint the source of the error better.
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
junk
Member
***




Posts: 480
Registered: 5-10-2003
Location: Norway
Member Is Offline

posted on 2-12-2004 at 05:47 PM Edit Post Reply With Quote
I don't think the font used in the version of Winamp you are using contains these characters, and that's the reason they are not displayed. (And why all characters re in uppercase) It's a custom made font (pixel-drawn, so everyone could draw a new one for their skins) for Winamp in the old days, and i don't think the graphician ever thought of the "weird" characters. :P

Have you tried the new Winamp 5? It's a direct descendant of the good old 2.x series, and works smoothly with eJukebox.
View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member junk's ICQ status This User Has MSN Messenger junk's Yahoo
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 2-12-2004 at 06:19 PM Edit Post Reply With Quote
junk, you are probably right, I didn't think of that. So I was probably way off. But nevertheless the error has to do with "Synchronization" between eJukebox and Winamp, so there is something going on between the two of them that doesn't work too well.

I haven't tried Winamp 5 yet and I don't think I want to put it on my production machine. It is a slow machine, so I have to be careful what I put on. One experience with Winamp 3 was bad enough (I know that Winamp 5 is supposed to be better).

The thing is: There is absolutely NOTHING in Winamp 5 that I would want that Winamp 2 didn't already have. As the machine runs exclusively with the eJukebox interface all day, I could care less about skinning and databases and CD burning etc.

Well, maybe on my normal working PC I may give it a try once just to see if it gets along better with eJukebox...
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Fishy
Senior Member
****


Avatar


Posts: 960
Registered: 10-19-2003
Location: Norway, Trondheim
Member Is Offline

posted on 2-12-2004 at 11:12 PM Edit Post Reply With Quote
Demnos: I ran 5.x at a fairly slow system for some time and it was ok. Just set the skin to classic and go through the settings and set them as "light" as possible. Then winamp 5.x shouldn't act more slowly than the 2.x series really.. :)

I don't think Nullsoft have changed something radically in the pluginsystems used to decode mp3's in 5.x. Please correct me if I am wrong on this. I think the changes are mainly in the skin architecture, library functions and such.. Thus as you choose the classic skin and run winamp in the background you shouldn't notice any big difference from 2.x.. Maybe with the exception that your problem with characters will let go? ;)

Are you running an international or german version of windows by the way? I run a norwegian version of windows and have no problems with special characters like , and . Haven't seen how it works with an international version though..




-----------
Fishy
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member Fishy's ICQ status
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 2-13-2004 at 06:28 PM Edit Post Reply With Quote
Hi Fishy,

I upgraded to 5.02 "lite" on my production machine and it is as you say. Very fast, very small and looks and feels 100% like Winamp2. So no problems and thanks for the recommendation. It didn't fix the thing, because the error was somewhere else, but now I found it. You can read all about it in the other thread here .

Well, I was so happy with 5.02 lite, that I installed 5.02 full version (with database etc.) on my desktop PC. I really like it!
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Fishy
Senior Member
****


Avatar


Posts: 960
Registered: 10-19-2003
Location: Norway, Trondheim
Member Is Offline

posted on 2-14-2004 at 03:56 AM Edit Post Reply With Quote
About the recommendation, no problem. More importantly I am glad you figured the foreign characters thingy out :)



-----------
Fishy
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member Fishy's ICQ status
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 2-15-2004 at 01:28 AM Edit Post Reply With Quote
He He...I thought your original post (before you edited it today) was much funnier ;-) Well, I hope you had a good evening and have recovered well!
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Fishy
Senior Member
****


Avatar


Posts: 960
Registered: 10-19-2003
Location: Norway, Trondheim
Member Is Offline

posted on 2-15-2004 at 01:38 PM Edit Post Reply With Quote
*lol* well I had hoped that my edit actually took place before you got to read it.. My present shape is ok thanks :D



-----------
Fishy
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member Fishy's ICQ status
Pirk
Posting Freak
*****


Avatar


Posts: 3973
Registered: 3-11-2003
Location: France
Member Is Offline

posted on 2-15-2004 at 01:48 PM Edit Post Reply With Quote
Ah ah! I've also seen your attempt in German Fishy! :P:D;)
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
Fishy
Senior Member
****


Avatar


Posts: 960
Registered: 10-19-2003
Location: Norway, Trondheim
Member Is Offline

posted on 2-15-2004 at 03:49 PM Edit Post Reply With Quote
You be aware. Next time I might just as well try out my "abilities" in french :D



-----------
Fishy
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member Fishy's ICQ status
Pirk
Posting Freak
*****


Avatar


Posts: 3973
Registered: 3-11-2003
Location: France
Member Is Offline

posted on 2-15-2004 at 04:52 PM Edit Post Reply With Quote
No problem Fishy! That will be a pleasure of hear someone to talk French here, even if your French is not perfect... after a few drinks... :D
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
junk
Member
***




Posts: 480
Registered: 5-10-2003
Location: Norway
Member Is Offline

posted on 2-15-2004 at 11:25 PM Edit Post Reply With Quote
I'd really like to read that drunked post that Fishy edited.. :)
View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member junk's ICQ status This User Has MSN Messenger junk's Yahoo
Fishy
Senior Member
****


Avatar


Posts: 960
Registered: 10-19-2003
Location: Norway, Trondheim
Member Is Offline

posted on 2-15-2004 at 11:45 PM Edit Post Reply With Quote
You wish really hard then.. It's gone forever :D



-----------
Fishy
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member Fishy's ICQ status
Pirk
Posting Freak
*****


Avatar


Posts: 3973
Registered: 3-11-2003
Location: France
Member Is Offline

posted on 2-16-2004 at 07:32 AM Edit Post Reply With Quote
junk,

Unfortunately, on my computer, internet explorer never keep an historic for the audiosoft forums! I don't know why, i'm sorry...
But maybe Demnos still have this precious post on his computer? :)
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member
Fishy
Senior Member
****


Avatar


Posts: 960
Registered: 10-19-2003
Location: Norway, Trondheim
Member Is Offline

posted on 2-16-2004 at 07:58 AM Edit Post Reply With Quote
The one that starts looking after that post in his history. Or, even worse, posts it in the forum will play a major role in my next voodoo session :)



-----------
Fishy
View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member Fishy's ICQ status
Demnos
Member
***




Posts: 207
Registered: 3-11-2003
Location: Berlin, Germany
Member Is Offline

posted on 2-16-2004 at 09:37 AM Edit Post Reply With Quote
You don't scare me! I have your post. If you don't want your dirty little secret to leak out, you better send me 10 Euros in small unmarked bills right now, or otherwise.... Har Har Har Har

Actually...I just changed my mind. I will sell your post to the highest bidder on eBay!!!

:D :D

(just kidding, I also don't have any history, you are safe)
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
 Pages:  1  2
Post new thread Poll:

Go To Top

Audiosoft Home | Download EJukebox for Windows | Register EJukebox
©2016 Audiosoft Network. All rights reserved.
[queries: 16]
HTML5 Color Picker for CSS Opacity
Short Url Service with Stats